6.10.2021. 13:51
0
Magazinović o "smjeni" ministra Podžića: Kreativan način da se prekine bojkot
Nakon što je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine donio Odluku o smjeni Sifeta Podžića, ministra odbrane BiH jer je odgodio vojnu vježbu koju su planirale Oružane snage BiH i Vojska Srbije na Manjači, uslijedile su brojne reakcije.

Šef Kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović komentarisao je jučerašnji potez Zorana Tegeltije poručivši da je ovo veoma kreativan način da se prekine bojkot.

- Tegeltijin zahtjev Parlamentu BiH za smjenu ministra Podžića je veoma kreativan način da se prekine bojkot. Znaju da se smjena neće desiti, ali imaju odlično opravdanje pred svojim biračkim tijelom za prekid blokade. Vrlo maštovito - napisao je Magazinović na Twitteru.

Ovu njegovu objavu komentarisao je i njegov kolega zastupnik Irfan Čengić koji poručuje da se blokadom nastavlja držati opozicija RS-a pod kontrolom.

- Zar nisu već prekinuli, ili će i to biti "još samo ovaj put" i tako nastaviti držati pod kontrolom SDS-PDP u PS BiH - napisao je Čengić.

Podsjetimo, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je u Parlamentarnu skupštinu BiH zahtjev za smjenu ministra sigurnosti BiH Sifeta Podžića. Ako Parlamentarna skupština BiH izglasa nepovjerenje predsjedavajućem, Vijeće ministara daje ostavku u cjelini, ali dužnost obavlja do potvrde novog predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.