6.10.2021. 21:46
0
Tuga u Bužimu, preminuo 15-mjesečni dječak Zejd: Naš Zejd je našao neki predmet na podu i progutao ga
Dječak Zejd Baltić iz Bužima preminuo je nesretnim slučajem u 15. mjesecu života. Dječak je, igrajući se sa sestrom, pronašao neki predmet koji je progutao, prenosi Avaz.

Uprkos brzoj reakciji medicinskog osoblja, dječak je preminuo. Danas mu je na mezarju Jusufovići u Bužimu klanjana dženaza. 

Oglasili su se i i dječakovi roditelji: 

Hvala Allahu na svakom stanju.

- Dragi prijatelji, imamo potrebu da vam se ovako obratimo jer ne možemo svakom ponaosob odgovarati. Dobili smo stotine poziva i poruka, kako od bližnjih prijatelja i rodbine, tako i od osoba koje ni ne poznajemo. Molimo Uzvišenog Gospodara da vas sve nagradi što ste izdvojili vremena i napisali riječi utjehe za nas i našu porodicu.

- Naš Zejd, Allahu hvala, nije bio bolestan. U pitanju je nesretan slučaj kada je igrajući se sa sestrom, našao neki predmet na podu i progutao ga. Allahovom odredbom taj predmet je završio u njegovim plućima i za njega nije bilo spasa. Allah najbolje zna zašto. Na vrijeme smo stigli u bolnicu, doktori su uz Allahovu pomoć uradili sve što su mogli da spase njegov život, ali Allah je odlučio da nas iskuša.

Kad je preselio Ibrahim, malo dijete našeg voljenog Poslanika s.a.v.s. on je, a.s., izrekao riječi koje su utjeha roditeljima: "Oči plaču i srce je tužno, ali mi nećemo reći ništa drugo osim onoga čime je zadovoljan naš Gospodar."

Mi smo zadovoljni Allahovom odredbom, i znamo da je nas Zejd sad na najljepšem mjestu.

Iskušenje kroz koje trenutno prolazimo je teško i molimo Boga da nam svaki trenutak olakša i da nas ruke našeg djeteta uvedu u Džennet - naveli su Zejdovi roditelji. 

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.