10.10.2021. 15:38
0
Uspješni nastupi plivača SPID-a u Sarajevu i Rijeci
Takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva ovog vikenda su nastupili na dva međunarodna mitinga u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj na kojima su u potpunosti opravdali očekivanja i još jednom potvrdili vrhunsku klasu.

U zajedničkoj organizaciji Plivačkog kluba Sport Time i PK SPID na Olimpijskom bazenu Otoka u subotu je održan drugi međunarodni plivački miting simboličnog naziva Restart koji je po mnogo čemu drugačiji od ostalih, saopćeno je iz PK SPID.  Takmičenje predstavlja početak nove plivačke sezone gdje su plivači iz 24 kluba Bosne i Hercegovine i Crne Gore imali priliku pokazati kako i koliko su spremni ušli u novu sezonu.  Pokazatelj da je pred paraplivačima SPID-a izvrsna sezona je 15 osvojenih medalja na Otoci. Zlatni su bili Stefan Đorđević, Nađa Imamović i Lejal Sporišević, srebro je pripalo Lejli Cakić, Heni Godinjak i Reyanu Weeisu. Iman Kapetanović je dva puta bila bronzana, te po jednom Naida Barlov, Hana Mihaljević, Darijan Sarić, Azemina Hrustić, Nedim Njemčević, Velid Kadribegović i Benjamin Karabegović.


Miting je bio inkluzivnog karaktra, a najuspješniji ekipno bili su predstavnici PK Sport time sa 63 medalje.  Pratili su ih plivači Budvanske rivijere, odnosno sarajevskog Šarksa.  Pehar za najuspješnjeg takmičara u kategoriji do sedam godina dobio je Aljoša Stanić iz PK Orka Mostar, dok je u istoj kategoriji za djevojčice pehar osvojila Uma Avdić iz PK Sport Time.  Istovremeno sa takmičenjem u Sarajevu, u Rijeci je održan Festival plivanja za osobe s invaliditetom. Sarajlije su se u konkurenciji 68 takmičara iz 11 klubova okitile sa čak 31 medaljom od čega 24 zlatne, četiri srebrne i tri bronze.  Ismail Barlov se na najviše pobjedničko postolje penjao čak osam puta u disciplinama mješovito, leđno, prsno i slobodnim stilom. Isti uspjeh ponovio je i Ismail Zulfić koji je plivao leđno, delfin i slobodno.


Tri zlata, dvije bronze i jedno srebro osvojilo je Ahmed Mašetić, dok je Kenan Kovačević bio trostruko zlatni.  Kanita Šabanović svoje učešće na takmičenju na najbolji mogući način opravdala je sa tri zlata, dva srebra i jednom bronzom.  - Nakon takmičenja u Rijeci i Sarajevu smo ponosni, zadovoljni i još više motivisani za naredna velika iskušenja. Napravili smo izvrsne rezultate, ali u Rijeci i još jedan pomak jer smo prvi put u ovom sastavu se takmičili i u štafeti 4x50m sobodno. Štafetni tim su činili Kovačević, Mašetić, Barlov, Zulfić, koji su u apsolutno mješovitoj kategoriji bili četvrtoplasirani, odnosno srebrni u apsolutnoj muškoj kategoriji. Čestitke za postignuto svakako idu i našim trenerima Azri Rebronji i Tariku Kurtanoviću - rekao je šef stručnog štaba PK SPID Amel Kapo.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.