11.10.2021. 21:00
0
Postignut dogovor između Općine Centar i Centralne banke? Poznata je nova lokacija gdje bi se trebala graditi zgrada ove monetarne ustanove
Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, govorio je danas o aktuelnim projektima u ovoj sarajevskoj općini, kao i o situaciji sa zemljištem za novu zgradu Centralne banke BiH.

Mandić je izrazio optimizam kada je u pitanju dogovor sa Centralnom bankom BiH. Ističe da bi nova lokacija za zgradu CBBiH trebala biti iza Sarajevo City Centra.

- Vrlo sam optimističan. Danas smo komunicirali, i mislim da ćemo se iduće sedmice vidjeti. Mislim da smo blizu rješenja. Lokacija je iza Sarajevo City Centra. Tamo ima ogromna površina koja je u vlasništvu Općine Centar, i oko 5.000 kvadrata. Centralnoj banci treba oko 2.300.

Taj regalacioni plan je u ingerenciji Gradske uprave, ali ne vidim razlog zašto nam ne bi izašli u susret i na neki način nam samo promijenili, rekao je Mandić, kazavši da postoji još jedna potencijalna lokacija, ali nije želio reći o kojoj lokaciji je riječ.

Smatra da Hastahana ovakva kakva je trenutno, ne odgovara nikome, ali nekih planova za budućnost ima.

- Zato anketiramo struku i objavit ćemo poziv za izbor najboljeg rješenja. Ako ništa, da ovih 80 posto površine koji su u vlasništvu općine Centra uredimo na način kako se dogovorimo sa strukom i građanima. Tamo treba da bude parkovska površina sa određenim sadržajem. Od iduće godine Hastahana više neće biti tema. To sam siguran, ističe on u razgovoru za N1. 

Škola na Šipu biće otvorena 1. novembra. Mandić kaže da će to biti najmodernija škola u našoj državi.

- Prošla administracija je rekla da će škola biti otvorena u 2022. godine, a mi u septembru, ali nismo računali da ćemo imati potpunu blokadu. Oko 1. novembra bi prvi đaci mogli ući u školi. To će biti najmodernija škola u BiH. Imat će učionice na otvorenom, modernu gimnastičku dvoranu, stomatološku ordinaciju…, zaključio je Mandić.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.