12.10.2021. 14:36
0
Čavara u oproštajni posjet primio apostolskog nuncija u BiH Luigija Pezzuta
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u utorak je u Sarajevu primio u oproštajni posjet apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Luigija Pezzuta.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je nunciju Pezzutu na predanom radu tijekom mandata i na njegovom zalaganju za što bolje odnose BiH i Svete Stolice, unutarnju stabilnost BiH i poštivanje prava konstitutivnih naroda i svakog žitelja BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.


Nuncij Pezzuto naglasio je da je zbog složenosti odnosa u BiH neophodno izgraditi jednakost konstitutivnih naroda i od jednakosti naroda do jednakosti u institucijama i na ekonomskoj razini je put u izgradnju moderne države.

Uz apostolskog nuncija Pezzuta, oproštajnom posjetu nazočili su i otpravnik poslova mons. Amaury Medina Blanko i mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski, stoji u priopćenju.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.