13.10.2021. 8:34
0
Detalji jutrošnje akcije u Sarajevu: Pod istragom pet policajaca, većina ih iz Starog Grada, policija upala i u osiguranja
Policijska akcija Kontakt, čija je urealizacija započela jutros, provodi se na najmanje 20 lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, prenosi danas portal Istraga.ba.

Provode je, kako je već poznato, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva.

Prema informacijama portala Istraga.ba, policija je upala i u nekoliko osiguravajućih društava, pod istragom je i najmanje pet policajaca MUP-a Kantona Sarajevo.

Jedan od njih, inače pripadnik krim-obavještajnog odjeljenja MUP-a KS je uhapšen. 

Većina osumnjičenih policajaca iz Policijske uprave Stari Grad. Izvori Istrage navode da bi slobode trebalo biti lišeno najmanje 15 osoba. Većina ih je osumnjičena za fingiranje saobraćajnih nezgoda s ciljem naplate štete od osiguravajućih društava. Osumnjičeni se terete za krivična djela zloupotreba osiguranja, zloupotreba položaja, krivotvorenje isprava, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi.

Istraga u ovom predmetu traje nekoliko mjeseci. Po naredbi nadležnog suda prisluškivani su telefoni nekoliko policajaca, te se tako i došlo do saznanja da je postojala organizirana grupa koja je fingirala nezgode. Na udaru ove grupe navodno su najviše bili stranci, prenosi Istraga.ba.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.