13.10.2021. 21:45
0
"OSA BiH radi protiv RS-a. Na taj način doprinose rušenju države, umjesto suprotno"
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je situacija u vezi sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH katastrofa i da Republika Srpska ima argumente da ova agencija radi protiv nje.

Svoju ocjenu Radmanović je objasnio time da se u normalnoj proceduri i u skladu sa propisanim rotacijama ne mogu zamijeniti neki ljudi u OSA.

"To ne smije da se dešava u jednoj ovako važnoj službi za državu. Ovakvim načinom rada doprinose rušenju BiH, umjesto suprotno", upozorio je Radmanović, dodavši da je u svakoj ozbiljnoj zemlji u svijetu obavještajna služba njen temelj.

On je podsjetio da Republika Srpska nikada nije dobila nikakav izvještaj o radu OSA-e.

"Imamo argumente kako radi protiv Republike Srpske, njenih izabranih funkcionera, kako uz pomoć jednog dijela sarajevskog političkog establišmenta ne dozvoljava da se promijeni prvi i neki drugi ljudi", rekao je Radmanović za "Avaz TV".

Prema njegovim riječima, svi su upoznati o problemu sa diplomama direktora OSA Osmana Mehmedagića, istragama, kompromitujućim snimcima, što je u svakoj zemlji dovoljno da se promijeni taj čovjek.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.