14.10.2021. 15:35
0
"Hasan Dupovac je izvadio blok i rekao da je u njemu ime ubica i da je Dženan ubijen letvom, a ne metalnom šipkom"
Na Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje u slučaju Zijad Mutap i drugi, na kojem je danas svoje svjedoćenje imao Muriz Memić.

U međuvremenu u javnosti su objavljeni novi detalji sa suđenja, a posebnu pažnju privukao je trenutak kada je Memić govorio o razgovoru koji je imao sa Hasanom Dupovcem, za koji je naglasio da ga je uznemirio. Između ostalog, Dupovac je tada izvadio blok za koji je istakao da je u njemu ime ubice.

"Dupovac je imao monolog od dva i po sata. Rekao nam je da je bio na obdukciji, a mi to nismo znali. Kazao je da je to bilo ubistvo, ali ne metalnom šipkom, već letvom. Poručio je da će uvući automobil u ovo kako bih više naplatio. Odgovorio sam mu da ja dijete ne želim da naplaćujem. Naveo je da će do petka slučaj biti rasvijetljen. Izvadio je blok i rekao da je u njemu ime ubica", prisjetio se.

Prema njegovim riječima, Mutap mu je potvrdio da je saslušao Ramić i da je i tom prilikom bila "hladna kao led". Potom je Dupovcu u sudnici poručio da nije smiješno, a da bi onda sudija Perić ukazao optuženom da se ne smije.

 Memić je danas u izjavi za Source opisao kako su se ponašali optuženi na današnjem suđenju.

"Sve sam ih gledao, Zijo je recimo, pravi kriminalac, mafijaš. Barića nisam imao potrebe gledati, jer nisam ni imao nekog kontakta sa njim. Onog Ožegovića nisam ni jednom pogledao, jer znate kako ja njega gledam. Momak radio svoj posao, gazda ga nazvao i rekao mu 'Obriši to' i on obrisao, jadnik nije ni znao šta je uradio. Ne bi možda ni ja znao. Njega puno ni ne krivim. Ali Alisa, ona je bila danas bila hladna kao led. Da me neko onako hladno gleda, posebno kada pričam o zadnjim Dženanovim trenucima, to je nevjerovatno. Ni okom nije trepnula, nikakve reakcije. Znači bila si sa njim, rame uz rame, gledala si šta se dešava...Ali ništa, kao da sam o mački pričao, rekao je Memić za Source.

Memić je danas ukazao da doktor Alija Čeljo nikada nije saslušan i da stoji iza svojih tvrdnji.

Memić je ukazao na to dasu ga policajci nakon Dženanove dženaze obavijestili da su "primili predmet". Prepričao je i sadržaj tekstualne konverzacije između Dženana i Alise, a koji su pronašli u Dženanovom mobitelu nakon dženaze.

"Dženan je Alisi napisao: 'Nećeš se ti sastajati'. Ona je njemu odgovorila: 'Joj Dženane'. On je napisao: 'Nećeš se sastajati'", ispričao je.

Shodno svjedočenju, mobitel je 18. februara ustupio policajcu Džamilu Vahidinu rekavši mu: "Dat ću ti mobitel, jer samo tebi vjerujem". Tom prilikom je policiju informisao i o sadržaju ove poruke. Prilikom ponovnog pregleda mobitela u policiji, istakao je, ove poruke nije bilo, što je iznenadilo porodicu Memić. Tada im je muškarac kojeg je predstavio kao Edin Grabovica poručio: "Nema te poruke, šta vi pričate".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.