16.10.2021. 13:57
0
Trudnica iz Opće bolnice hitnim helikopterskim transportom izmještena u Zagreb
FOTO: Opća bolnica
Trudnica u 21 sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na ECMO aparatu izmjestena je jučer iz sarajevske Opće bolnice " Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Zagreb.

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbjedio plaćanje.  Prof. dr. Vlado Krajinović i doc.dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu, javlja BHT1.


"Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo, na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim.dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr.Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin "kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.