17.10.2021. 17:29
0
Ćosić: Dočekali smo najdražeg gosta, srpskog patrijarha
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da su danas dočekali najdražeg gosta - srpskog patrijarha Porfirija, te istakao da je ovo grad stradalnik u kome živi 65.000 ljudi, dobre duše i dobrih domaćina čija je želja da u svakom segmentu idu naprijed.

"Građani Istočnog Sarajeva danas su dočekali i dočekuju najdražeg gosta – gosta u kome vide vjeru, nadu i kome se mole da se on za njih moli Bogu i Hristu, da učinimo da sve nedaće ovoga svijeta prođu pored nas i da zajedno, kako srpski, tako i svi ostali narodi, na ovim prostorima, u Republici Srpskoj i BiH žive zajedno u miru, slozi i razumijevanju", izjavio je Ćosić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Nakon sastanka sa Njegovom svetosti, koji je stigao u pratnji Njegovog visokog preosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, Ćosić je da je sa ostalima iz Gradske uprave, načelnicima opština i narodnim poslanicima zamolio patrijarha da se moli Bogu za građane Istočnog Sarajeva i širi priču o onome šta je ovaj grad.

"Radujemo se što će do kraja dana patrijarh srpski, nakon jučerašnje posjete Sarajevu, danas boraviti u Istočnom Sarajevu i siguran sam da će biti prilike da u narednom periodu i u narednim godinama ovdje dolazi dobrim povodom", istakao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ćosić je podsjetio da su u Istočno Sarajevo dolazili i blaženopočivši patrijarh Pavle, kao i blaženopočivši patrijarh Irinej.

"Našem patrijarhu Porfiriju želimo zdravlje, sreću i da vodi ovaj naš srpski brod i da nam u tome pomaže da jedni druge razumijemo, da živimo u miru, slozi i da svi ljudi i narodi oko nas žive zajedno i posmatraju nas", istakao je Ćosić.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u pratnji mitropolitat dabrobosanskog Hrizostoma u Istočno Sarajevo gdje su ih dočekali gradonačelnik Ćosić i načelnici šest opština koje su u sastavu grada.

Patrijarha Porfirija i mitropolita Hrizostoma dočekali su načelnici Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Istočne Ilidže Marinko Božović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i Sokoca Milovan Bjelica.

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije jutros je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh boravi u dvodnevnoj posjeti Mitropoliji povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.