19.10.2021. 19:43
0
"Dodika treba smjestiti u ludnicu, bojim se rata, ne mogu ga više slušati..."
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uznemirio je bh. javnost, ali i domaće i međunarodne političare, svojim prijetnjama i najavama otcjepljenjem manjeg bh. eniteta Republika Srpska, te povlačenjem svih Srba iz vojnih, sigurnosnih, pravosudnih institucija BiH i njihovom ponovnom uspostavljanju kao isključivo srpskih institucija.

Dodik najavljuje će ove promjene stupiti na snagu najkasnije do kraja novembra i to tako što će ih usvojiti Narodna skupština Republike Srpske (NSRS).

Nije prvi put da Dodik pravi ovakve javne istupe, i moglo bi se reći da je narod već navikao na njih, ali njegova sve češća i “huškačka” retorika sve više podsjeća na onu prijeratnu koju su koristili Slobodan Milošević i Radovan Karadžić.


Da li su građani Sarajeva uplašeni, kakvo je njihovo mišljenje o trenutnoj političkoj situaciji i šta misle o Dodikovoj “opasnoj” retorici i prijetnjama teriotirijalnom integritetu BiH, pročitajte u nastavku.

- Muka mi je i samo misliti o Dodiku i njegovim najavama, naravno da to ne vodi ničemu dobrom. Mislim da su vrlo ozbiljne njegove prijetnje, ja pamtim rat 1992., i svi smo potcjenjivali te stvari, a na kraju nam se desilo to što nam se desilo. Treba uzeti za ozbiljno ovo što se dešava u Bosni I Hercegovini - poručuje jedan građanin.

- Dodikove najave su slatke igre riječi, i mi smo tu malo naivni - kaže drugi.

DODIKA PSIHIJATRIJSKI ZBRINUTI

Jedna građanka smatra da je Dodika "odavno trebalo smjestiti u ludnicu".

- Moje mišljenje je da je Dodika odavno trebalo psihijatrijski zbrinuti. Mi nemamo uopšte u državi stručne osobe koje bi profilirale i napravile za svakog onog političara neki profil pa da vidimo, nas luđaci vode. Ja njega ne mogu više slušati - poručila je.

Naglašava da je proživjela rat u Sarajevu i da ne bi voljela da se on ponovo dogodi.

- Čudim se drugim ljudima što šute, njega je trebalo davno skinuti, smjestiti u ludnicu…Kome se ne sviđa ova država ima Srbija, Hrvatska..ja neću odavde jer ja nemam gdje. Ovo je moja zemlja, ovdje su grobovi mojih… - kazala nam je.

NEMA PAMETI NA BOŠNJAČKOJ STRANI?!

- Dodikove najave ničemu ne vode, to samo oguljuje probosansku politiku. Nemaju adekvatan odgovor na sve poteze Milorada Dodika. Dovođenjem harmonikaša pokazao je da naše institucije ne rade. Zar od toliko ljudi nema nijednog pravnog lica da podigne tužbu protiv Milorada Dodika i njegovih saradnika? Zar na bošnjačkoj strani nema pameti da to uradi? - pita jedan građanin Sarajeva.

- Mislim da je ljudima dosta rata, i da je to teško realizovati, ali bojim se rata i nadam se da neće doći do toga - jedan je od komentara.

- Ja sam dovoljno star da se sjećam prošle situacije, ali ja mislim da se previše pažnje daje ljudima koji ne zaslužuju pažnju. Oni se hrane pažnjom koju mediji serviraju i zato, nažalost, uspijevaju u tome - kategoričan je naš sugrađanin, prenosi O kanal.


(Admir Oručević)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.