20.10.2021. 18:34
0
U Orašju o kontroli malokalibarskog i lakog naoružanja
Cilj i tema sastanka je vršenje analize policijskih kapaciteta po pitanju postupanja u vezi šire problematike vatrenog oružja, saopćeno je na službenim internetskim stranicama Vlade Posavskog kantona.

Radni sastanak članova izaslanstva Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Posavskog kantona na čelu s koordinatorom projekta glavnim inspektorom Davorom Vidović, načelnikom Ureda direktora policije i petočlanog stručnog tima Centra za razmjenu podataka o kontroli malokalibarskog i lakog naoružanja u Jugoistočnoj i Istočnoj Europi (SEESAC), održan je u srijedu.


"Prvenstveno je od interesa nedopuštena trgovina, posjedovanje i krijumčarenje te druga kaznena djela i prekršaji s uporabom vatrenog oružja, kao i donacije Ministarstvu unutarnjih poslova PŽ-a od strane SEESAC-a", saopćio je glasnogovornik MUP-a Zdenko Ćubel.

Ministar unutarnjih poslova PK-a Željko Nedić stručnom timu SEESAC-a poželio je puno uspjeha u radu te im je uputio zahvalu na dosadašnjoj saradnji.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.