21.10.2021. 15:19
0
Poznata imena uhapšenih: Tužilaštvu BiH predata trojica automafijaša, otkriveno devet ukradenih vozila
Želimir Knežević iz Banje Luke, Miroslav Milinković iz Sokoca i Marko Trifković Žižan iz Pala, koji su uhapšeni u akciji usmjerenoj na razbijanje auto kriminala, predati su u nadležnost Tužilaštva BiH, dok su ostala trojica osumnjičenih pušteni na slobodu.

U MUP-u RS navode da se Knežević, Milinković i Trifković terete za organizovani kriminal i teške krađe.

- Postoji sumnja da su navedena lica od početka 2021. godine organizovala kriminalnu grupu koja je na području Sarajeva, Tuzle i Doboja krala vozila. Potom su ih skrivali i preprodavali na području BiH i Crne Gore - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Ona kaže da je u pretresima prostorija koje su osumnjičeni koristili pronađeno i oduzeto devet kradenih vozila, kao i razni djelovi automovila i druga oprema koja se dovodi u vezu sa krađama.

U policiji navode da su na meti automafijaša bila uglavnom suv i krosover vozila japanskih proizvođača Nissan i Toyota, a pronađen je i Peugeot 3008, te BMW čije se porijeklo još utvrđuje. Sumnja se da su nakon krađe vozila završavala u "štekovima" u Banjoj Luci, koji su tokom akcije otkriveni.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.