21.10.2021. 17:06
0
BiH i EU imaju zajednički cilj, mir i stabilnost
Povodom sadržaja održane rasprave u Evropskom parlamentu o rezultatima nedavnog dijaloga na Bledu između EU i zemalja Zapadnog Balkana, Izvještaja EU o njihovom napretku i političko-bezbjednosne situacije u BiH i regiji, GDS BiH smatra da je stabilnost ,mir i razvoj BiH najveći izazov za građane naše zemlje, ali i Evropu.

Jasno je da se na putu od Dejtona do Brisela društvena energija u BiH i EU  treba posvetiti ostvarenju 14 reformi koje su svi politički akteri prihvatili. Istovremeno, imajući u vidu aktuelno, dramatično pogoršanje političkih odnosa i proizvodnju krize i nestabilnosti  nužno je  da nadležne institucije  u zemlji  u saradnji sa ovlaštenim međunarodnim organizacijama preduzmu  i preventivne i zakonite  mjere kako bi se pravovremeno spriječile  započete/donošenje Zakona o lijekovima u NS RS koji ugrožava zdravlje stanovništva / i najavljene akcije  daljeg ugrožavanja mira i stabilnosti u BiH.



Na  posljedice ovakve politike  je upozorila  i opozicija u NS RS odbivši da učestvuje u tom  nametnutom "procesu" destrukcije, kao i sve društvene i političke snage u BiH. Nema više nikakvog  opravdanja nastavljati, ističe se u saopštenju GDS BiH, reagovati samo saopštenjima u kojima se upozorava na ugrožavanje ustavnog poretka, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Potrebno je da, u skladu sa svojim nadležnostima, domaće i međunarodne institucije  reaguju  prije realizacije  najavljenih poteza razgradnje BiH od strane  najodgovornijih ličnosti RS i  člana Predsjedništva BiH iz RS.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.