21.10.2021. 17:54
0
MUP RS dobro sarađuje sa Američkom ambasadom, Dodik ih vrijeđa
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je tokom sastanka sa zamjenikom američkog ambasadora u BiH Deborom Menuti da je prioritet u radu MUP-a RS borba protiv svih vidova kriminala, sa posebnim naglaskom na terorizam i organizovani kriminal.

Na sastanku u Banjaluci je razgovarano o zajedničkoj saradnji koja je ocijenjena kao zadovoljavajuća i kontinuirana, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske. Bila je ovo prva posjeta zamjenika američkog ambasadora u BiH resornom ministarstvu, a sagovornici su ovom prilikom izrazili spremnost za nastavak saradnje. 


Ranije je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao da je Ambasada SAD-a u Sarajevu epicentar nestabilnosti u državi, što se, po njemu, vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je “privatna osoba u BiH, a ne visoki predstavnik po Aneksu 10”. Dodik je ocijenio da bi bilo dobro za sve u BiH da Američka ambasada u Sarajevu prestane sa prijetnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Dejtonskog sporazuma.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.