22.10.2021. 13:15
6
Mekić: Rekao sam ‘majmune skloni se’. Zahiragić: Psovao mi je majku, Konaković ga je iznio
U hodnicima Skupštine Kantona Sarajevo danas je bilo haotično. Na korak do fizičkog obračuna bili su zastupnici Haris Zahiragić (SDA) i Amel Mekić (NiP).

Kako je ranije objavljeno verbalni sukob Zahiragića i Mekića je dostigao vrhunac te su pale i teške uvrede. O čemu detaljnije možete pročitati ovdje.

Amel Mekić je iznio svoju stranu priče.

“Duži vremenski period Haris Zahiragić u hodnicima provocira, želeći da skrene pažnju na sebe. Rekao sam mu: Skloni se odavde majmune. Iskoristio je to i iscenirao kako bi pokušao da skrene pažnju na sebe.

Treba izanalizirati ko sam ja, a ko je on”, kazao je Mekić za Raport.

Na pitanje šta je danas Zahiragić kazao što ga je isprovociralo, Mekić  je odgovorio:

“Koliko trabunja i priča, čovjek ga ne stigne čuti šta je sve rekao. Do sad sam u svom životu nekoliko puta upotrijebio psovke i to kada sam bio mlađi. Smiješno je šta priča. Postoje nadležne institucije koje treba da ustanove šta se stvarno desilo”, zaključio je Mekić.

Harisa Zahiragića je rekao da je Mekić na njega fizički nasrnuo te da je to spriječio Elmedin Konaković. Zamolio je da ostatak izjave pošalje SMS porukom jer se, kako je rekao, uznemirio se. Evo poruke koju je poslao Raportu:

“Maloprije mi je Amel Mekić na skupštinskim hodnicima, u prisustvu Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonka Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe, kazao:

“J… li ti majku, štocem ću te opaliti” – i nasrnuo na mene, a nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika.

Tome je prethodila neformalna rasprava između mene i kolege Konakovića, koji je u raspravi izgubio živce i počeo mi se unositi u facu.

Nakon što je Mekić eskalirao, Konaković ga je iznio – što je zabilježeno na kamerama u hodniku.

Nemam namjeru prijavljivati ovo policiji, ali isto tako nemam namjeru tolerisati primitivizam, psovke i uvrede, a koje su eskalirale ovog puta prijetnjama fizičkim nasiljem.

Naravno, tipova poput Mekića se nimalo ne plašim, ali argument sile neće i ne može biti sredstvo”, napisao je Zahiragić, prenosi Raport.


(Admir Oručević)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.