22.10.2021. 13:28
1
Da li se RS naoružava? EUFOR 6 puta nadlijetao nad Jahorinom - Lukač: Nismo htjeli da dođe do incidenta u zraku
Na Jahorini je održana taktičko-pokazna vježba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar "?ahorina" koju je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a. U vježbi su učestvovali policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i ?edinice žandarmerije Istočno Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač pojasnio je zbog čega se ova vježba održava baš sada kad BiH potresa najveća politička kriza od Daytona, te da li je riječ o bilo kakvom vidu provokacije ili poruke.

-Nije tačna informacija da nabavljamo oružje, vježba nije nikakva provokacija već je odlučeno da bude održana sada zbog početka turističke sezone na Jahorini koja uskoro kreće. Pojavio se EUFOR-ov avion koji je nadletio 5,6 puta sa namjerom da vide šta se dešava, iz tog razloga nismo dizali naš drugi helikopter da ne bi došlo do incidenta u zraku. Sve što su vidjeli iz vazduha mogli su da vide i odavde, kazao je Lukač.

U isto vrijeme, kada i na Jahorini, organizovana je i vježba u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada, a učestvovali su pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinice žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

 
VjezbaRS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.