25.10.2021. 10:18
0
Od Aide se opraštaju mnogi: Kolege kažu da je bila posebna, nevjerovatno hrabra i jaka
Aida Koristović, nekadašnja sekretarka Parlamentarne skupštine BiH i uposlenica Gradske uprave Grada Sarajeva, preminula je u sobotu 53-godini, a danas će biti ispraćena na vječni počinak.

Iza Aide su ostali majka Hedija, suprug i dvije kćerke...

Vijest o smrti pogodila je mnoge. Iz Gradske uprave su za svoju dugogodišnju radnu kolegicu naveli da je bila posebna, nevjerovatno hrabra i jaka žena, izuzetna saradnica i veliki prijatelj.

"Pamtit ćemo je po ogromnoj energiji, kreativnosti, otvorenom duhu, po samopouzdanju, koja je u svakom momentu i u svakoj situaciji, nastojala pridonijeti efikasnosti naše uprave, a time i dobrobiti grada Sarajeva.

image

Svoj posao radila je odgovorno, strpljivo, predano, bila profesionalac koja je gradila povjerenje, te uvijek bila spremna svojim znanjem i vještinama pomoći mlađim kolegama. Bila je pokretač i podrška brojnih važnih događaja u našem gradu.

Njen lik, plemenitost i izuzetne ljudske vrijednosti ostat će da žive među uposlenicima Grada Sarajeva, naveli su iz Gradske uprave Grada Sarajeva uz izraze iskrenog saučešća porodici. 

"Posljednji pozdrav našoj drugarici Aidi. Izražavamo saučešće porodici Koristović", navedeno je u poruci koju je objavila Demokratska fronta. 

Posljednji pozdrav su uputili i iz Građanskog saveza, kao i član SDP-a Saša Magazinović. 

"Otišla je naša Aida. Mnogo njih će se sjećati kao sekretarke Parlamenta BiH ili uposlenice Gradske uprave. Ja ću je se sjećati kao radne kolegice, drugarice sa postdiplomskog studija, ali prije svega kao iskrene I dobre osobe sa kojom sam dijelio vrijednosti i stavove. Neka ti je laka zemlja bosanskohercegovačka draga Aida", napisao je Magazinović.

Od Aide se oprostio i Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, ali i mnogi drugi putem društvenih mreža. 

"Napustila nas je Aida Koristović, osoba sa kojom sam mnogo prošao, blisko radio i bio blizak porodični prijatelj. Mnogo je teško pronaći prave riječi kada dodju ovako teški trenuci. Sabina, Lana i ja želimo uputiti iskreno saučešće Dženanu, i njihovim kćerkama Ajli i Šejli, kao i ostatku porodice, uz nadu da će barem malo utjehe pronaći u svim divnim trenucima koje su imali sa Aidom. Neka joj je laka zemlja", naveo je Komšić. 

Dženaza Aidi Koristović klanjat će se danas u 13.45 sati na Gradskom groblju Vlakovo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.