25.10.2021. 11:32
0
Emir Suljagić oštro reagirao na riječi patrijarha Porfirija: Ovo je uvreda svih nas u Bosni
Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, oštro je reagirao nakon riječi patrijarha SPC-a Porfirija.

Patrijarh Porfirije je, podsjećamo, prethodnih dana je bio u posjeti Bosni i Hercegovini. Boravio je i u Prijedoru, gdje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pripremio doček za njega. Tokom obraćanja, Porfirije je pitao kako da mu se obraća jer, kako je kazao, "nije predsjednik ničega".

- Svi mi pravoslavni znamo kako se obraća vladika vladici, patrijarh vladici i obrnuto, ali mi smo ovde svi svoji, i više od formalnosti smo braća, kazao je patrijarh Porfirije. 

A onda se obratio Dodiku, članu Predsjedništva BiH.

- Dragi, ja sam malopre pitao, ne znam kako da te oslovim, predsedniče, jer nisi predsednik ničega, ili jesi, upitao je Porfirije Dodika.

Upravo na ove riječi patrijarha reagovao je Suljagić.

"Milorad Dodik je član Predsjedništva BiH, njenog kolektivnog suverena, i samim tim i njen predsjednik. Na stranu to što on čini s tim položajem - na stranu i činjenica da bi on najradije da ne postoji kao država - reći da nije predsjednik ničega je, realno, uvreda svih nas u Bosni“, poručio je Suljagić.

(Ajdin Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.