26.10.2021. 12:00
0
Mijatović: Etnonacionalisti i međunarodna zajednica opet trguju, SDP neće dati prodaju države
Potpredsjednik SDP -a BiH Vojin Mijatović danas je upozorio na mogućnost novog kompromisa etnonacionalista i međunarodne zajednice u kojem se opet trguje državnim interesima. Njegov post prenosimo u cijelosti. Dolazak SNSD-ovaca na današnje zasedanje PSBiH je ništa drugo nego kapitulacija pogubne politike Milirada Dodika.

Zahtjev za smjenu ministra Pondžića je puko opravdanje, ili pak realizacija dogovora Milorada Dodika sa međunarodnom zajednicom.

Uveliko je priča po krugovima međunarodne zajednice kako je Dodik pristao na vraćanje u institucije BiH, a da za uzvrat dobije Zakon o državnoj imovini po svojim željama i proglasi veliku nacionalnu pobjedu u entitetu i time dobije prostor za kampanju i još jednu pobjedu na izborima na krilima lažnog nacionalizma. Tako da ne čudi najava istoga na press konferenciji sa Vučićem.

Paralelno sa tim Čović se primirio jer je dobio obećanje da će proći izborni zakon po njegovim željama.

Kada ovo sve analizirate vidimo da je najava odlaska Bakira Izetbegovića u Brograd očigledno dio ukupnog paketa, jer su sva tri lidera etnonacionalih grupa pritisnuta najavljenim sankcijama SAD-a, a svakako je priča po istim međunarodnim krugovima kako su Bošnjaci dobili zakon o zabrani negiranja genicida i da su sa tim zadovoljeni njihovi zahtjevi.

Politika SDP BiH je u veoma jasna, nema više trgovine sa državom i građanima BiH.

Ruku za saradnju u odbrani I izgradnji BiH dajemo svima, ali ćemo brutalno kazniti svaku izdaju države.

Bosna i Hercegovina je nezavisna, suverena države svih građana, a nikako savez etnonacionalih plemena i ničija očevina da sa njom može trgovati!


(Patria/A.Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.