26.10.2021. 14:48
0
"Izetbegović je izgubio i ono malo koalicionih partnera što mu je ostalo. Logično je da Komšić razgovara sa Vučićem"
Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH u toku je rasprava o smjeni ministra Sifeta Podžića. Zastupnik SDP-a Saša Magazinović je rekao da neki žive u blagodati zaštite države, prenosi Avaz.

- Ne rade, a primaju plaću. Trebaju biti zahvalni na tome i štititi državu. Oni to trenutno ne rade - rekao je Magazinović.

Također, Magazinović potvrdio je da će se u četvrtak visoki predstavnik Kristijan Šmit obratiti na sjednici, ali da ne zna ko će se odazvati sjednici, prenosi danas Avaz.

- Ne znam hoćemo li moći visokom predstavniku postaviti pitanja. Ranije smo, što nam dozvoljava poslovnik, postavljali pitanja, ali ja lično nikad nisam dobio odgovor. Tada je to bio Valentin Incko, a vidjet ćemo kako će i šta će biti u četvrtak - rekao je Magazinović.

Komentirajući najavljene sastanle predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa liderom SDA, Magazinović smatra da Bakir Izetbegović pravi grešku.

- Logično je da u prvom trenutku Komšić razgovara s Vučićem, a Izetbegovic može razgovarati na primjer s Dačićem. Izetbegović je izgubio i ono malo koalicionih partnera što mu je ostalo - rekao je Magazinović.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.