26.10.2021. 15:20
0
HDZ zatražio smjenu Selme Cikotića i Bisere Turković!
Nikola Lovrinović (HDZ BiH) tokom diskusije o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića zatražio je od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da predloži i smjenu i ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković te je tražio pauzu od pola sata.

Ukoliko se danas to ne uradi, onda da se to uradi na narednoj sjednici. 

„Glavni krivac za stanje u Parlamentu je rad i ponašanje kolega iz SDA. Ja sugeriram oporbi da se priključi HDZ BiH, SNSD-u i da predlože ministre iz reda bošnjačkog naroda i da budu dio nove većine pošto očito SDA čini sve da ne bude parlamentarne većine. Pa nek SDA ide u oporbu, pa nek radi u ime građana, u ime države u ime koga god hoće", kazao je Lovrinović. 

Sjednica će biti nastavljena u 16 sati. 

(NAP / H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.