28.10.2021. 9:27
0
Arnaut: Dodik, Izetbegović i Čović ne rade ništa, njima odgovaraju tenzije, to možete vidjeti u...
Zastupnik Naše stranke u PSBiH Damir Arnaut je, komentarišući aktuelnu političku situaciju, odnosno krizu u BiH, rekao kako uvijek treba biti sumnjičav oko sveg što se predstavlja kao sastanak sa liderima naroda.

Istakao je kako je za krizu odgovornost prije svega na liderima SDA, HDZ-a i SNSD-a, te da je međunarodna zajednica bila jasna sa svojim zahtjevima.

- Vrlo jasno su rekli, ako nema vladavine prava, nema ni kandidatskog stautsa. Lideri ovih stranaka ne namjeravaju ovdje dovesti vladavinu prava. Namjeravaju nastaviti korupciju. Meni je tu problem sa međunarodnom zajednicom što oni i dalje sve svoje žetone stavljaju na koordinaciju sa ta tri lidera, naveo je Arnaut.

Dodao je kako se domaći lideri mogu dogovoriti, samo je pitanje da li to žele.

- Zaista mislim da ni gospodin Dodik, ni gospodin Izetbegović, ni gospodin Čović žele da ova zemlja napravi neki napredak i da im ove tenzije odgovaraju. U suštini ni jedan, ni drugi, ni treći ne rade ništa. To se može vidjeti u Parlamentu, istakao je Arnaut.

Ovom prilikom, Arnaut se osvrnuo na spomenik na Kazanima i čitavu priču koja je pratila izglasavanje prijedloga na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva. On je istakao kako je strašno što uopšte postoji polemika o tome šta će pisati na spomeniku na Kazanima, piše federalna.ba.

- Na tom spomeniku treba pisati ono što se desilo. Ovaj prijedlog koji je usvojen nije pošten prema žrtvama. Tu treba pisati da su ljudi ubijeni, ko ih je ubio i da za to postoji sudska presuda. Nažalost, usvojen je ovaj prijedlog gradonačelnice Karić, ali Naša stranka je bila protiv toga, zaključio je Arnaut,.

Podsjećamo, Arnaut je prije nekoliko dana uputio pismo u kojem je napisao tri razloga zašto mu je stalo do istine o Kazanima i zašto se ne slaže sa natpisom kakav je ponudila gradonačelnica Karić.

- Baš zbog činjenice da je borba multietničke Armije RBiH bila časna, imamo moralni autoritet zahtijevati da mjesta zločina širom Bosne i Hercegovine budu obilježena na primjeren način. S obzirom na doslovno desetine hiljada žrtava na tim stratištima, imamo i obavezu potencirati to suočavanje sa činjenicama, kako se historija ne bi opet ponovila. Ta strateška nastojanja će biti lakše ostvariti ako zauzmemo nedvosmislen stav o zločinima i zločincima u našim redovima, uključujući događaje od 25./26. oktobra i iz godine koja im je prethodila, napisao je Arnaut u pismu.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.