29.10.2021. 13:58
0
Edin Forto poručio: Naša stranka će razmisliti kako će glasati i o ustavu i izbornom zakonu
Nakon sastanka opozicionih lidera iz Federacije Bosne i Hercegovine sa međunarodnim zvaničnicima u rezidenciji američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona (Eric Nelson), Edin Forto, predsjednik Naše stranke rekao je da se stiče dojam kako već postoje obrisi dogovora, prenosi danas Avaz.

- Sada se traži neka vrsta alibija od opozicije da podrže ono što već dogovaraju - rekao je Forto.

Kako je kazao, stiče se dojam da su pregovori sa vladajućom koalicijom na državnom nivou otišli daleko.

- I stiče se dojam da već postoje obrisi njihovog dogovora i da se sada traži neka vrsta alibija od opozicije da se podrži ono što oni već dogovaraju - naveo je Forto.

Naglasio je da Naša stranka neće dati alibi nijednoj vladajućoj stranci.

- Posebno SDA i za sve ono što oni dogovore u ime svojih glasača. Žalosno je i napomenuo sam na sastanku da razgovaramo o ustavnim promjenama u trenutku straha šta je prihvatljivo, kada imamo prijetnje otcjepljenju, ratom i da u ovoj atmosferi se zagovaraju ustavne promjene. Naša stranka će razmisliti kako će glasati i o ustavu i izbornom zakonu - poručio je Forto.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.