29.10.2021. 22:57
0
Pronađeni droga i municija, podnešen izvještaj protiv sedam lica
FOTO: Ilustracija
Protiv sedam lica biće dostavljen izvještaj nadležnom Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su na području Tuzlanskog kantona počinili krivična djela zloupotreba narkotičkih sredstava, nedozvoljeno držanje oružja i municije, te zbog imovinskih delikata i drugih nedozvoljenih radnji, saopšteno je danas iz MUP-a TK.

Izvještaji će biti dostavljeni protiv lica čiji su inicijali V.H., M.G. i D.E. iz Tuzle, M.H. iz Lukavca, S.S. i V.R. iz Živinica, dok je lice Č.H. uz izvještaj predato nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, prenosi BHRT.


Prilikom pretresa i drugih planskih aktivnosti na nekoliko lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je više pakovanja droge, dvije digitalne vage, više šprica, 30 metaka različitog kalibara, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku, prenosi državna televizija.


Pretresi su izvršeni po nalogu opštinskih sudova, a po prethodno sačinjenom planu sprovođenja zajedničkih radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikovanju izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih nedozvoljenih radnji.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.