31.10.2021. 21:46
0
CERIT zadržao lidersku poziciju na takmičenju
Tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u ukupnom scoru zadržao na liderskoj poziciji, te osvojio 1. mjesto - naveli su u saopćenju za medije.

Od ukupno 65 mogućih bodova, tim okupljen oko CERIT - Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju osvojio je 63,7 bodova u ukupnom poretku.


Vrijedni i predani rad njihovog tima, kojeg čine: Lejla Nuhić, Anis Kazazić i Merjema Pajić iz Druge gimnazije Mostar,  Luka Jurković, Marko Masnić i Luka Džalto iz Srednje škole Čapljina, te Fatima Sidran iz Srednje škole Stolac, pod mentorstvom prof.Anes Hadžiomerović, IT ing.Deni Ajanić i Armin Đidelija.


Ovaj sastav urodio je plodom da su od samog početka 27.6.2021. godine Međunarodne robotičke olimpijade FGC2021 Discover&Recover zadržali lidersku poziciju do samog kraja 30.10.2021.godine kada je bilo zvanično proglašenje pobjednika i predstavljeni konačni rezultat, možete ih naći na OVOM LINKU.


- Zahvaljujemo vam se od srca što ste bili naša podrška tokom takmičenja i redovno izvještavali i upoznavali javnost - stoji u saopćenju.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.