2.11.2021. 12:53
0
SIPA uhapsila Admira Hadžipašića zbog pokušaja uticaja na svjedoka
Pripadnici SIPA-e su danasu su po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko - sanskog kantona lišili slobode Admora Hadžipašića protiv kojeg se vodi istraga zbog organizovanog kriminala, a u vezi sa nizom krivičnih djela koja se odnose na izdavanje srednjoškolskih i fakultetskih diploma sa lažnim sadržajem na Visokoj međunarodnoj školi Cazin i PU „Vita plus“ Cazin.

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva USK, prenosi avaz.

Tužilaštvo Unsko - sanskog kantona je u toku istrage došlo do dokaza iz kojih proizilazi da je osumnjičeni uticao na jednog svjedoka Tužilaštva kandidata na Visokoj međunarodnoj školi Cazin, iako su mu odlukom Kantonalnog suda u Bihaću određene mjere zabrane prilaska i kontakta sa svjedocima.

Kako je osumnjičeni prekršio sudsku mjeru zabrane tužilaštvo će u odnosu na istog predložiti sudu određivanje mjere pritvora.

On je hapšen i prošle godine u akciji SIPA-e "Pero", nakon čega je u pritvoru proveo nekoliko mjeseci.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.