2.11.2021. 15:08
0
Za organizirani kriminal osoba osuđena na 8 godina zatvora
FOTO: Agencije
U predmetu koji je rađen sa partnerskim institucijama R Austrije, optuženi Dalibor Mačak (1981.) iz Banja Luke, osuđen je u Sudu BiH na zatvorsku kaznu u trajanju od 8 godina.

Oglašen je krivim za organizirani kriminal, nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, nedozvoljen promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene, kao i nedopuštenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Optuženi je priznao krivnju i osuđen je za kaznena djela počinjena u razdoblju od kraja 2018. do sredine 2019. godine, tako što je organizirao skupinu ljudi, čijim pripadnicima je u ostvarenim kontaktima davao upute o krijumčarenju prethodno nabavljenog eksploziva i opojne droge, koju će prikriti i transportirati iz Bosne i Hercegovine preko međudržavnih granica do njemu poznatih kupaca u  Austriji. - naveo je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

U okviru istog predmeta pravosuđe Republike Austrije, procesuiralo je optuženike koji se nalaze u toj zemlji.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.