2.11.2021. 17:27
0
Potvrđeno iz OHR-a: Izvještaj Christiana Schmidta o stanju u BiH dostavljen je članicama Vijeća sigurnosti UN-a
OHR-ova press služba saopštila je kako je izvještaj visokog predstavnika, Christiana Schmidta, dostavljen članicama Vijeća sigurnosti UN-a.

Iz OHR-a ističu da će izvještaj naknadno biti objavljen i na web stranici ovog međunarodnog tijela.

- Redovni izvještaj visokog predstavnika Ujedinjenim nacijama dostavljen je i distribuiran članicama Vijeća sigurnosti UN-a. Biće objavljen na web stranici OHR-a nakon što bude objavljen u Sistemu službenih dokumenata UN-a, saopćeno je iz OHR-a.

Kazali su kako je sada na Vijeću sigurnosti da odredi datum sastanka na kojem će se raspravljati o političkoj situaciji u našoj zemlji, i to na osnovu Schmidtovog izvještaja.

- Prerogativ Vijeća sigurnosti UN-a je da odredi datum i format sastanka Vijeća na kojem će se raspravljati o situaciji u BiH, dodali su.

Podsjećamo, izvještaj koji je danas ekskluzivno objavljen podigao je mnogo prašine među političarama u Republici Srpskoj, a Schmidt se susreo sa žestokim kritikama zbog sadržaja koji je naveden u spomenutom izvještaju.

(Ajdin Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.