3.11.2021. 10:04
0
Koalicija opozicije danas potvrđuje ime kandidata za gradonačelnika Prijedora
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je odluku da će se prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora održati 12. decembra, nakon što je dosadašnji gradonačelnik Dalibor Pavlović podnio ostavku zbog neprimjerenih fotografija koje su procurile u javnost.

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici u ponedjeljak, 1. novembra, nakon razmatranja Izvještaja o izvršenim provjerama prijava za ovjeru koalicija za  učešće na Prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Prijedor, ovjerila prijavu koalicije pod nazivom "Za naš Prijedor – DNS- SDS- PDP".

Gradski odbor PDP-a Prijedor održao je sinoć sjednicu kojoj su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica Jelena Trivić, generalni sekretar Mira Pekić, te članovi Predsjedništva stranke Perica Bundalo, Draško Stanivuković i Milanko Mihajilica, a tema sjednice bili su prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora.

- Gradski odbor PDP-a Prijedor potvrdio je podršku formiranoj koaliciji „Za naš Prijedor“ opozicionih stranaka SDS-a, PDP-a i DNS-a u zajedničkom nastupu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora koji će danas biti zvanično predstavljen, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Neslužbeno, Demokratski narodni savez, stranka s najvećim brojem mandata nakon SNSD-a u skupštini Grada Prijedora, za zajedničkog kandidata opozicije predložio je Gorana Predojevića, čija bi kandidatura trebala biti potvrđena danas. Predojević je u periodu od 2009. do 2013. godine bio predsjednik Odbora mladih DNS-a Prijedor. Član je Predsjedništva GO DNS-a Prijedor i aktivni odbornik i šef odborničkog kluba u SG Prijedor.

Gradski odbor SNSD-a Milorad Dodik - Prijedor, koji ima najveći broj mandata (osam) u Gradskom vijeću tog grada, je za zajedničkog kandidata svojih koalicionih partnera na prijevremenim izborima za gradonačelnika predložio Slobodana Javora.

U skladu sa Uputstvom o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Prijedor, prijavu kandidata ovjereni politički subjekti podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH zaključno sa 08.novembrom  2021. godine, do 16:00 sati.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.