4.11.2021. 13:48
0
Halilović, Hasanović i Sinanović ponovo oslobođeni optužbi za ubistvo Ramba iz Ilijaša
Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo jučer je, nakon ponovljenog postupka, ponovo izreklo oslobađajuće presude Arminu Haliloviću, Damiru Hasanoviću i Muniru Sinanoviću, koji su se teretili za ubistvo Nijaza Hasanovića zvanog Rambo u avgustu 2017. ispred noćnog kluba "Cool" u Ilijašu.

Svađa u noćnom klubu

Advokat Senad Bilić potvrdio je da su sva trojica oslobođena optužbi za ubistvo. Ukoliko Tužilaštvo ponovo bude uložilo žalbu i presuda bude ukinuta, predmet bi mogao preuzeti Vrhovni sud Federacije BiH.

Prema navodima iz optužnice, Sinanović i Hasanović posvađali su se dok su bili u noćnom klubu. Kada je Hasanović izašao napolje, za njim su krenuli M. K., Meho Ibišević te Munir Sinanović, Damir Hasanović i Armin Halilović.

Dok su se prepirali ispred noćnog kluba „Cool“, Nijaz Hasanović je u jednom momentu izvadio nož i ubo Mehu Ibiševića, koji je preminuo usljed zadobivenih povreda.

Teške povrede

Bilo je navedeno da su Sinanović i njegova grupa počeli udarati Nijaza Hasanovića, nanijevši mu tom prilikom teške povrede, od čijih je posljedica umro.

Advokat Bilić je ranije izjavio, kada im je 2019. godine također izrečena oslobađajuća presuda, da nije bilo dokaza. On je kazao da nijedan svjedok nije potvrdio kako je došlo do udaranja Hasanovića, odnosno nije poznato ko je to uradio.

Optuženi Halilović, Sinanović i Hasanović brane se sa slobode, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.