4.11.2021. 16:05
0
Završeni pretresi u okviru istrage ubistva policajaca
Završeni su pretresi na Palama u okviru ubistva sarajevskih policajaca, javlja N1.

Kako je ranije kazala naša reporterka, pretresi su bili prošireni na dodatni broj objekata, a pretres kod zgrade Filozofskog fakulteta koji je počeo jutros je također završen.

Stambenu zgradu su napustili policijski službenici SIPA-e, MUP-a KS i MUP-a RS, a pretresan je stan na prvom spratu.

Zvaničnih informacija još nema, ali je izvjesno da u sklopu današnjeg dijela akcije neće biti lišenja slobode te da su policijski službenici uz pretrese obavljali informativne razgovore sa više osoba.

Kako javlja pomenuti medij, u stambenu zgradu kod Filozofskog fakulteta na Palama inspektori su proveli jednu žensku osobu.

Ranije je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić istaknula da je pretreseno nekoliko objekata, a među njima je i jedna kancelarija Policijske uprave Pale.

U akciji koja je počela rano jutros učestvuju pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA). Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, dvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.