5.11.2021. 9:29
0
Hadžibajrić sa uposlenicima proveo noć na terenu. U općini Stari Grad spriječene veće poplave
Usljed obilnih padavina koje su prethodne noći zahvatile našu zemlju, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić naložio je 24-erosatno praćenje stanja na terenu i hitno djelovanje kako bi se spriječile veće posljedice.

Naime, kako se navodi u saopćenju načelnik je obišao branu na Bentbaši.

“Tokom cijele noći su uposlenici: Dževad Mandžuka, Vahid Kasalo, Denis Smajlović sa kompletnim Odjeljenjem za održavanje putnih pojaseva u općini Stari Grad, Fahrudin Mulahuseinović (OŠCZ), predvođeni i korodinirani općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem i sekretarkom organa državne službe Almom Destanović, djelovali na terenu. U ranim jutarnjim satima načelnik Hadžibajrić i član Općinskog štaba civilne zaštite Fahrudin Mulahusejnović još jednom su obišli branu na Bentbaši, korito Miljacke i Mošćanice, podzemnu garažu u ulici Avdage Šahinagića i druge lokacije kako bi provjerili trenutno stanje.


Zahvaljujući preventivnom čišćenju Ramića potoka, Bistričkog potoka, Čolinog potoka i kolektora na Komatinu, noćaš nije došlo do začepljenja usljed velikih količina vode i situacija je stabilna. Također, stanje na brani Bentbaša je pod kontrolom jer se vrši redovna regulacija I nije bilo izljevanja. U podzemnoj garaži u ulici Avdage Šahinagića nije bilo nikakvih problema niti prodora vode.

Problem su na nekoliko lokacija bile slivne rešetke i odvodi koji nisu mogli primiti veće količine vode, pa je došlo do začepljenja. Tu su uposlenici hitno reagovali i spriječili veće poplave. Takve situacije zabilježene su kod Vijećnice, u ulicama Franjevačka, Carina, Alije Nametka, Ramića potok, Safvet-bega Bašagića, Arapova, Kovači, Ploča, Dizdareva, na ulazu u Aleju ambasadora, na Sedreniku kod mosta, kod Careve džamije… Brzom reakcijom, spriječene su veće posljedice i građani općine Stari Grad mirno dočekuju ovo jutro.

Uposlenici Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva Općine Stari Grad i dalje su na terenu. Kako nam javljaju, jutros je u ulici Arapova zabilježena manja poplava u apoteci koja je u ovoj ulici, te se hitno djelovalo. Također, odgovara se po svakoj prijavi građana koja se uputi u Općinu Stari Grad ili putem sekretara mjesnih zajednica”, navodi se u saopćenju.

Načelnik Hadžibajrić na terenu

Također, prema riječima načelnika Hadžibajrića, u ovakvim situacijama se ne može čekati na druge, nego se mora hitno reagovati i djelovati u skladu sa situacijom koja je u ovom slučaju graničila sa prirodnom nepogodom.

“Kao lokalna zajednica navikli smo da ne čekamo na druge nego da smo prvi koji su uz naše građane i djelujemo na terenu kako ne bi bilo posljedica. I dalje ćemo pratiti stanje koje je zasad pod kontrolom i nadamo se da će tako i ostati,” poručio je načelnik Hadžibajrić, prenosi Raport.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.