5.11.2021. 14:58
0
Novo Sarajevo - Angažirana raspoloživa sredstava radi zaštite građana i imovine
Obilne padavine prouzrokovale su brojne probleme u protekla 24 sata, kako na području Kantona Sarajevo tako i Općine Novo Sarajevo. Komandant Štaba civilne zaštite Općine Hasan Tanović, putem Službe civilne zaštite, odmah je poduzeo hitne mjere, te angažovao sva raspoloživa sredstava u cilju zaštite građana i imovine - saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Tokom dana pripadnici specijalne jedinice Štaba civilne zaštite – vatrogasne ekipe VD “Novo Sarajevo 1934” intervenisali su na čišćenju slivnih rešetki, te ispumpavanju prekomjerne vode sa saobraćajnice u ulici Džamijska u naselju Trg heroja, koja je jutros bila potpuno obustavljena za saobraćaj.

Najkritičnije lokacije na području Općine Novo Sarajevo obišao je komandant Štaba Hasan Tanović, zajedno s pripadnicima Službe civilne zaštite, predsjedavajućim Općinskog vijeća Robertom Plešeom i vijećnikom Arslanom Dučićem.

Po riječima komandanta Tanovića, zbog novonastale situacije i alarmantnog stanja na terenu naloženo je svim sekretarima 18 novosarajevskih mjesnih zajednica da redovno obilaze svoja mjesna područja, te  prijave sve probleme i poteškoće na terenu, kako bi se odmah intervenisalo.

– Sekretari mjesnih zajednica u stalnom su kontaktu sa Operativnim centrom civilne zaštite Općine, te se odmah odgovara po svakoj prijavi građana koja se uputi Općini.  Pripadnici vatrogasnog društva Novo Sarajevo su od sinoć pa do ranih jutarnjih sati intervenisali na terenu, te spriječili veće posljedice, a danas su stavljeni na raspolaganje sa punom mehanizacijom Općini Ilidža, koja je najviše pogođena poplavama prouzrokovanim obilnim padavinama - istaknuo je Tanović.

Zbog velike količine padavina i visokog vodostaja rijeke Miljacke od jutros je privremeno zatvoren pješački most kod Hotela Bristol i most Ars Aevi, a naloženo je stalno praćenje stanja na terenu i hitno djelovanje kako bi se spriječile veće posljedice - saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.