7.11.2021. 14:44
0
Nakon obilnih padavina situacija u TK se normalizuje
Nakon višednevnih padavina situacija u Tuzlanskom kantonu se postepeno stabilizira.

Jučer u popodnevnim satima tri rijeke na području Živinica: Spreča, Gostelja i Oskova su bile na ivici izlijevanja, dok su danas vodostaji tih rijeka u opadanju.

- Nakon angažovanja svih raspoloživih službi zaštite i spašavanja, te prestanka padavina, stanje na terenu je bolje i trenutno nema elemenata za proglašenje stanja prirodne nesreće - izjavio je Feni gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Sve službe su na terenu u obilasku određenih lokacija kako bi se riješili problemi nastali zbog padavina.  Tokom jučerašnjeg dana i noći sve službe za spašavanje su radile na pročišćenju korita kako ne bi došlo do začepljenja, izgradnji dodatnih nasipa pomoću vreća sa pijeskom i saniranja klizišta, kako bi bile izbjegnute veće materijalne štete.

Također iz preventivnih razloga, pristupilo se i evakuaciji 13 stanovnika.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.