8.11.2021. 19:09
0
Ambasada SAD: Garantujemo Dejtonski mirovni sporazum
Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar), danas je održao sastanke sa članovima Predsjedništva BiH, kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamerntarne skupštine BiH.

Zamjenik pomoćnika sekretara Escobar podsjetio je članove Predsjedništva BiH i predstavnike parlamenata BiH i FBiH o potrebi uvjeravanja građana u opredijeljenost za mir i napredak BiH kao jedne suverene države. Dijalog i rad kroz institucije na vladavini prava, izbornim i ekonomskim reformama izgradit će funkcionalniju BiH u kojoj oba entiteta i Brčko Distrikt napreduju, a vlast na svim nivoima je sposobna za izvršavanje obaveza i evropsku perspektivu. 

Svi u BiH imaju garanciju SAD-a za Dejtonski mirovni sporazum i snažnu podršku za borbu protiv zajedničkog neprijatelja korupcije i izgradnju, korak po korak, međusobnog povjerenja i većeg prosperiteta. Zapadni Balkan ima veliki ekonomski potencijal koji se najbolje otvara kroz regionalnu ekonomsku saradnju i ispunjavanje evropskih standarda. Razgovor o povlačenju iz institucija na državnom nivou stvara regulatornu i pravnu nesigurnost koja će oštetiti RS i potkopati ekonomske izglede BiH i regiona. Svima je u interesu da se vrate za sto – istakli su.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.