9.11.2021. 16:20
0
Tuzlaci pozvani na veći odziv za anti-covid vakcinaciju
FOTO: Ilustracija
Ljekarska komora TK prati aktivnosti članova LJKTK koji participiraju u radu Kriznih štabova i radu zdravstvenih ustanova na području TK u kojima se zbrinjavaju oboljeli od Covid 19 infekcije na području tuzlanskog kantona, navodi se na početku saopćenja.

Komora izražava nezadovoljstvo procentom vakciniranoga stanovništava na području TK. Očekivali smo da će procenat vaksinisanih, obzirom na aktivnosti Kriznih štabova, biti znatno veći. Upućuju apel građanima na području TK da se vakcinišu protiv Covid 19 infekcije, bilo kojom vakcinom dostupnom u našim zdravstvenim ustanovama.


"Takođe, primijećene su i pojačane aktivnosti antivakserskih pokreta na području TK, a što je za nas iznenađujuće uz učešće pojednih članova LJKTK u istima. Osuđujemo antivakserske pokrete, osobito članove LJKTK koji učestvuju u ovim aktivnostima.", navedeno je u saopćenju.


LJKTK prati aktivnosti takvih članova, ograđuje se od istih i poziva ih da prestanu sa navedenim, kazali su članovi Komore.

- LJKTK će sigurno postaviti pitanje odgovornosti takvih članova, jer propagiraju stavove suprotne preporukama Kriznih štabova, zdravstvenih institucija i Svjetske zdravstvene organizacije, kao i preporukama LJKTK, obavezujućim za članove Komore - naveo je u saopćenju Ljekarske Komore TK Prof.dr.sci.med. Harun Brkić.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.