9.11.2021. 16:28
0
Turković o sjednici VM: Nastavak blokade rada koja se sada vrši na drugačiji način
Sutrašnja sjednica Vijeća ministara BiH je, po svemu sudeći, nastavak blokade rada koja se sada vrši na drugačiji način, ali sa istim efektom za građane i državu.

Naime, na dnevnom redu sjednice su samo one tačke protiv kojih su ministri iz reda srpskog naroda već glasali na prethodnoj sjednici, a sada će se to potvrditi i to u drugom krugu glasanja. 

"Ako se sjednica održi na ovakav način, a oni, kako su najavili, ponovo budu glasali protiv, te odluke će biti definitivno odbijene. Među njima su neke izuzetno važne odluke o međunarodnim projektima podrške, izmjene određenih pravilnika, informacije itd. Na dnevnom redu se nije našla niti jedna od više od 400 tačaka dnevnog reda koje su u međuvremenu pristigle, niti su na dnevnom redu tačke čiji su predlagači ministri iz reda srpskog naroda.", navodi Turković.


"Dakle, radi se o jednoj gruboj zloupotrebi poslovničkih propisa kojima se faktički glumi i izigrava rad Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, očito sa nekakvim političkim ciljevima. Ukoliko se nastavi sa ovom praksom onda će doći do nesagledive štete po Bosnu i Hercegovinu, jer će stotine odluka od kojih su mnoge od vitalnog značaja biti odbijene ili blokirane. Krajnje je vrijeme da se pristupi odgovorno i da se počnu ispunjavati obaveze koje su pred nama.  Izgubili smo previše vremena, a pokazalo se da blokada ne donosi ništa dobro bilo kome u Bosni i Hercegovini niti ima bilo kakvog pozitivnog efekta", istakla je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.



(Patria/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.