9.11.2021. 20:02
0
Društvene mreže "gore" nakon Komšićevog prekida intervjua: Održao je lekciju nekom slini sa Vračara, ovako se postupa sa negatorima genocida
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je u svom kabinetu ugostio novinara srbijanske novinske agencije Tanjug, u sklopu predviđenog intervjua za ovaj medij iz susjedstva.

Ali, Komšićev intervju za Tanjug nije završen zbog toga što je novinar srbijanske agencije negirao genocid u Srebrenici, odnosno istakao kako ne priznaje presude suda iz Haga.

Komšić je na takvu izjavu reagovao na način da je skinuo bubicu i prekinuo intervju, poručivši srbijanskom novinaru da sa njim, u tom slučaju, nema potrebe razgovarati.

Videozapis Komšićeve reakcije munjevito se proširio društvenim mrežama, a na Twitteru su poslije objave snimka zabilježene brojne pozitivne reakcije na Komšićev potez.

Jedan korisnik Twittera napisao je kako Željko Komšić i Aida Ćorović mogu biti primjer kakvi trebamo biti.

"Aida Ćorović i Željko Komšić, primjeri kakvi svi trebamo biti. Nije kasno, pravi je trenutak"

Neki od korisnika Twittera napisali su kako su prije kritikovali Komšića, ali su istakli da je ovo danas bio državnički potez.

"Osoba sam koja ga često kritikuje, u etiketiranju sam znao i debelo (neukusno) pretjerati. Ali ovo je državnički potez, ovo treba postati norma. Željko Komšić - svaka čast"

Reakcija Željka Komšića, također, je oduševila i uglednog sarajevskog doktora Dragana Stevanovića koji je napisao kako je Komšić pokazao da je dostojanstvo države BiH na prvom mjestu.

 

image
Neimenovani korisnik Twittera je kazao kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH održao lekciju "nekom slini sa vračara".

"Željko Komšić drži lekcije pravoslavnom svetu od Lavrova do nekog sline sa Vračara"


Svoj komentar na Komšićev današnji potez imao je i SDA-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić, koji je kazao kako da je "ovo jedini mogući pristup sa negatorima genocida".

- Ovo je jedini mogući pristup sa negatorima genocida. Sjećam se koliko su ovog čovjeka, koji je najavljivao teška vremena u BiH, sapirali jer je napustio propali politički eksperiment u KS, naveo je Zahiragić.

 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.