9.11.2021. 21:06
9
"Komšićev potez bi bio vrijedan hvale da se on nakon toga ne vraća u Predsjedništvo gdje pije rakiju sa negatorom genocida, Miloradom Dodikom"
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je u svom kabinetu ugostio novinara srbijanske novinske agencije Tanjug, u sklopu predviđenog intervjua za ovaj medij iz susjedstva.

Ali, Komšićev intervju za Tanjug nije završen zbog toga što je novinar srbijanske agencije negirao genocid u Srebrenici, odnosno istakao kako ne priznaje presude suda iz Haga.

Komšić je na takvu izjavu reagovao na način da je skinuo bubicu i prekinuo intervju, poručivši srbijanskom novinaru da sa njim, u tom slučaju, nema potrebe razgovarati.

Na reakciju predsjedavajućeg Komšića je reagovala i politička analitičarka Ivana Marić koja je, između ostalog, na svom Facebook profilu napisala da bi Komšićev potez bio vrijedan hvale "da se ne radi o mediju koji redovno negira genocid".

U nastavku prenosimo cijelu objavu Ivane Marić:

"Komšić prekinuo intervju nakon što je novinar Tanjuga negirao genocid. 

To bi bio hvale vrijedan gest da se ne radi o mediju koji redovno negira genocid, a on je ipak pristao na intervju.

To bi bio hvale vrijedan gest da se on nakon toga ne vraća u Predsjedništvo BiH gdje sjedi s Dodikom, negatorom genocida, s njim pije rakiju i dozvoli mu da orgija s harmonikom u zgradi Predsjedništva BiH.

To bi bio hvale vrijedan gest da zastupnici njegove stranke nisu glasali za ministre i direktore iz SNSD-a, koji isto negiraju genocid.

Čovjek zvani populizam, to je jedino što ga i drži na vlasti sve ove godine", napisala je Marić.

 



(Ajdin Balićevac)
9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.