10.11.2021. 9:12
0
Vodostaj rijeke Neretve na području općine Konjic u opadanju
Na području općine Konjic tokom utorka, 9. novembra, došlo je do prestanka oborina, a vodostaj rijeke Neretve u opadanju je u odnosu na prethodne dane.

Trenutni vodostaj rijeke Neretve u mjestu Glavatičevo iznosi 137 centimetara (dok je u noći četvrtak/petak iznosio maksimalno 515 centimetara), a na lokaciji Hagenuk-Ćuprija 217 centimetara (dok je u noći četvrtak/petak iznosio maksimalno 530 centimetara), saopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Tokom jučerašnjeg dana u suradnji predstavnika općina Konjic i Kalinovik, angažiran je stroj komunalnog poduzeća Kalinovik na pročišćavanju putne komunikacije prema naselju Hotovlje. Stroj bi bio angažiran do večernjih sati, a vozilima se može doći do ulaza u naselje.

Službenici JP Elektroprivreda BiH - Poslovnica Konjic, riješili su probleme na dalekovodu tako da će mještani naselja Gracina i Ljuta večeras imati urednu elektro opskrbu, a riješen je problem elektro opskrbe i za naselje Zelomići.


Deblokirane su i putne komunikacije prema naseljima Gornje i Donje Tinje, kao i prema naselju Doljani i prema Zelomićima. Na regionalnom putu R-436 Borci-Kalinovik, na lokaciji Dindol, blokada puta ostaje do daljnjega, a stanovništvu općine Konjic i dalje se preporučuje prokuhavanje vode za piće.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.