10.11.2021. 18:05
0
Arnaut: Predstavnici SNSD-a bili na sastanku sa strancima, a bojkotuju rad Interresorne radne grupe
Član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine Damir Arnaut izjavio je novinarima da danas nije održana sjednica te radne grupe zbog bojkota SNSD-a, čija su dva predstavnika Sredoje Nović i Snježana Novaković Bursać bili na sastanku s predstavnicima Direkcije za ljudska prava Vijeća Evrope, a „onda bojkotuju rad državne institucije“.

- Iako u potpunosti odbacujem ovaj bojkot, ne slažem se s bojkotom, osuđujem bojkot, imam više nekog respekta za Branislava Borenovića, koji poštuje neku odluku neke entitetske institucije i ne dođe ni na jedan, ni na drugi sastanak, nego za predstavnike SNSD-a koji dođu na sastanak sa strancima, a onda ne dođu na sasatanak ovog državnog tijela. Šizofrena i licemjerna situacija što se tiče SNSD-a - kazao je Arnaut.

Govoreći o eventualnim izmjenama Izbornog zakona BiH, napomenuo je da je Naša stranka jedina koja je u proceduru dostavila konkretne prijedloge i oni su prošli Ustavnopravnu komisiju.

- Mi smo preuzeli odgovornost. Nismo dostavili  samo nešto reda radi, dostavili smo nešto što poštuje kompleksnost BiH, ali istovremeno rješava problem presuda Evropskog suda za ljudska prava - kazao je Arnaut.

(Fena / Haris A)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.