11.11.2021. 19:10
0
Roditelji Džene, dvogodišnje djevojčice iz Kaknja, kojoj se ljekari bore za život: U operacionu salu je ušla svojim nogicama, sada je u komi!
FOTO: Dnevni Avaz
Doktori su nam rekli da za naše dijete nema nade. Samo uz Allahovu pomoć, i da je prebacimo u Tursku, da joj spase život. Ove potresne riječi izgovorili su za Avaz TV Amila i Muris Gadžun iz Lučana kod Kaknja, prenosi Dnevni

Njihova dvogodišnja djevojčica Džena je životno ugrožena i ljekari na KCUS-u se bore za njen život. 

Malena Džena je, kako su za Avaz TV kazali roditelji, iz privatne klinike "Bejtović" u ulici Branislava Nušića 166. u Sarajevu, koja je bila iznajmljena PZU "Halimić", dovezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i sada je aparati održavaju u životu. 

Inače, djevojčica je rođena sa spuštenim kapkom, te joj je prije godinu urađena operacija u Kantonalnoj bolnici Zenica. Operaciju je radila doktorica Nina Jovanović. Godinu nakon operacije došlo je do infekcije.

- Doktorica je rekla da se plastika koja joj je ugrađena mora izvaditi i da se mora raditi druga metoda. U Kantonalnoj bolnici (Zenica, op.a.) duga je lista čekanja. Ima veliki broj djece prije nje – kazala je Amila Gadžun, majka djevojčice.

Kako je dalje ispričala, na njihovo pitanje može li se to odraditi privatno, doktorica im je potvrdila da je moguće, te im je rekla i cijenu operacije. Ordinacija „Bejtović“ iznajmila je salu za operaciju timu doktora PZU "Halimić" koji su operirali djevojčicu.

- Mi smo novac sakupili uz pomoć familije. Operacija je bila zakazana za ponedjeljak. Odveli smo je. Rečeno nam je da će operacija trajati od sat do sat i po. Ostavili smo brojeve mobilnih telefona kako bi nas kontaktirali nakon operacije – nastavlja majka.

Dalje navodi kako im je rečeno da je djevojčica nakon operacije trebala odležati sat vremena, pa da se probudi iz anestezije. Oni su čekali u automobilu u neposrednoj blizini klinike.

- U međuvremenu smo vidjeli da se nešto dešava ispred klinike. Nismo znali šta je u pitanju. Otišli smo tamo, ušli smo i vidjeli da se nešto radi oko curice. Pitali smo šta se dešava, oni su nam rekli da je sve u redu, ali da će je poslati na Koševo da provjere zbog čega je došlo do zastoja rada srca – govori drhtavim glasom majka djevojčice Amila Gadžun.

Djevojčica je vozilom Hitne pomoći prevezena na KCUS, gdje je roditeljima rečeno da je djevojčica u nesvjesnom stanju, da je pala u tešku komu, te da će je zadržati na pretragama.


- Znamo da joj je mozak potpuno uništen. Kako je uništen i zbog čega, mi to ne znamo. Ona je potpuno zdrava došla na operaciju, imamo sve nalaze. Svojim nogicama je ušla u salu – naglašava majka Amila.

Djevojčica ima dvojicu braće, od 8 i 10 godina, i oni su, prema riječima roditelja, jako vezani za nju.

- Oni su u teškom psihičkom stanju zbog ovog gubitka. Pitaju za nju, tražili su slike da im pokažemo. Morali smo ih pripremiti, morali su znati šta ih čeka. Nestabilni su skroz – navode roditelji.

Pogledajte potresnu ispovijest roditelja malene Džene.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.