11.11.2021. 20:09
0
"Danas je sahranjena Bošnjakinja iz Srebrenice, koja je 26 godina tragala za tijelom sina, braćo Srbi niko to ne zaslužuje"
Srđan Puhalo, psiholog i analitičar na Twitteru je komentirao smrt Hajre Ćatić, srebreničke majke.

- Danas je sahranjena Bošnjakinja iz Srebrenice, koja je 26 godina bezuspješno tragala za tijelom sina, braćo Srbi, niko to ne zaslužuje - napisao je Puhalo. 

Podsjetimo, u Srebrenici je danas na gradskom mezarju Komarčevo u prisustvu brojne rodbine i prijatelja iz cijele BiH, klanjana dženaza i obavljen ukop majki Hajri Ćatić, predsjednici Udruženja „Žene Srebrenice“, koja je nakon teške bolesti u utorak preminula u Sarajevu, u 79. godini života.

Ona je svoj cijeli život posvetila borbi za istinu i pravdu o srebreničkom genocidu, a više puta je isticala da joj je želja da pronađe barem jednu kost sina Nihada, zvanog Nino, ali i da se plaši da to neće dočekati jer taj proces sporo teče.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.