12.11.2021. 21:14
0
Franji Ostojiću iz Čitluka uručeno volontersko priznanje 'Gordana Jelić'
Humanitarno udruženje "fra Mladen Hrkać" uručila je u petak u Širokom Brijegu Franji Ostojiću iz Čitluka nagradu "Gordana Jelić" za najboljeg volontera u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Nagradu je prošlogodišnjem dobitniku ovog vrijednog volonterskog priznanja uručio predsjednik Udruženja Ivan Soldo.

"Prošlo je skoro godinu dana otkad sam saznao da je meni pripala ova velika čast. S obzirom na to da nisam ni znao da su me nominirali, možete samo zamisliti koliko me ta vijest iznenadila. Ponukan osobnom situacijom, potrebama svog djeteta, krenuo sam s ciljem da se njoj poprave uvjeti i kvaliteta života. Vođen tom željom, kroz sve ove godine smo uspjeli napraviti značajne pomake i velike iskorake kad je u pitanju način života i mogućnosti za osobe s invaliditetom u našoj općini. Ali moram vam iskreno reći da mi je ta nagrada došla baš u jednom izazovnom pa čak i teškom razdoblju života. U trenucima kad sam se već bio malo umorio od svega. Pitao se kako dalje i imam li snage za borbe koje slijede. Ovu nagradu sam protumačio kao Božji znak da moram nastaviti dalje. I ustrajati u svojoj i našoj borbi za jednaka prava i mogućnosti osoba s invaliditetom", rekao je Franjo Ostojić, osnivač i pokretač Udruge roditelja i prijatelje djece s posebnim potrebama "Susret".

Predsjednik Udruženja Ivan Soldo istaknuo je kako je dodjela nagrade prolongirana zbog nepovoljnih epidemioloških uvjeta zbog čega je i koncept dodjele nagrade maksimalno pojednostavljen.

 Također je podsjetio na ovogodišnji Javni poziv za nominacije kandidata za najbolje volontere u Bosni i Hercegovini te Republici Hrvatskoj.

"Vjerujem da svatko oko sebe ima nekoga za koga smatra da zaslužuje javno priznanje za svoj dobrovoljni i nesebični trud. Netko tko odvaja svoje vrijeme kako bi pomogao osobi u potrebi to zasigurno ne radi kako bi dobio neko priznanje, u to nema sumnje. No, takve pozitivne priče i iskustva treba dijeliti kako bi se podigla svijest o tome koliki utjecaj svatko od nas kao pojedinac može imati na živote drugih. Odvojite malo svog vremena i prijavite osobe koje ne stoje sa strane kao pasivni promatrači, već svaki dan vide kao novu priliku za iskazivanje dobrote i ljubavi", poručio je Soldo.

Nagradu Udruženje dodjeljuje istaknutim pojedincima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice s ciljem podizanja opće razine svijesti o utjecaju i važnosti volontiranja.

Detaljnije informacije o proceduri prijave kandidata za najbolje volontere u 2021. godini, kao i obrazac za nominacije mogu se pronaći na službenoj stranici Udruge.

Imena najboljih volontera u 2021. godini će biti objavljena 5. decembra na Međunarodni dan volontera, saopćeno je iz Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać".

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.