15.11.2021. 8:41
0
Derek Chollet danas stiže u BiH, planiran i odlazak u Predsjedništvo BiH
Savjetnik američkog državnog sekretara Derek Chollet doputovat će danas u Bosnu i Hercegovinu, gdje će se sastati s visokim državnim zvaničnicima s kojima će razgovarati o aktuelnoj situaciji u BiH.

Chollet je jedan od najbližih saradnika američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena, a kojem bi ovaj trebio prenijeti stanje u BiH. On će se sastati s brojnim zvaničnicima kako bi naglasio da su funkcionalne i demokratske institucije neophodne za funkcionisanje države, ali i bolji život svih građana.

Chollet u State Deparmentu obavlja poslove iz širokog spektra pitanja i posebne diplomatske zadatke prema uputama sekretara, a ranije je bio na pozicijama u State Departmentu, Bijeloj kući i Ministarstvu odbrane SAD.

Prema saznanjima Patrije Chollet u Sarajevo stiže iza podne, a u Ambasadi SAD-a bit će već iza 16 sati.

Također planirani su sastanci i u Rezidenciji Ambasadora SAD-a.

Za sutra su planirani i sastanci u Predsjedništvu BiH, kao i u Ambasadi i Rezidenciji, a već 17. novembra Chollet odlazi iz BiH.

(Patria/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.