15.11.2021. 11:27
0
Povodom smrti 2,5-godišnje Džene Gadžun: Oglasilo se Tužilaštvo KS
Povodom smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja oglasilo se i Tužilaštvo KS.

- Cijeneći interes javnosti, Tužilaštvo KS u ovom trenutku može saopćiti da će nakon prikupljene medicinske dokumentacije, potom nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba, te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za smrt i liječenje djevojčice.

Zbog zaštite postupka, a sukladno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS ne može davati više informacija, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Džena Gadžun je trebala imati rutinsku operaciju na očnom kapsku. Međutim, zbog komplikacija koje su tom prilikom uslijedile djevojčica je prvo pala u komu, da bi jučer preminula.

Operaciju su izvodile doktorice Jasmina Halimić i Nina Jovanović, dok je anestezilog bio doktor Suad Rožajac.

Oprema korištena prilikom operacije, kako je saopćeno iz ovlaštene laboratorije Verlab, nije bila verificirana u skladu sa zakonom.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.