15.11.2021. 13:05
2
Detalji jučerašnje drame koji lede krv u žilama: Borivoje Tešović iz puške zapucao prema vozilu koje mu nije stalo, a onda u autu ubio devetogodišnje dijete
U policijskoj akciji koja je sinoć oko ponoći izvedena u rejonu Zavaita ubijen je Borivoje Tešović, koji je nekoliko sati ranije pucao na automobil u kojem je ubio devetogodišnje dijete.

Prema pisanju medija u BiH, on je sve do posljednjeg trenutka odbijao da se preda policiji, a nakon što je lociran u objektu Šumskog gazdinstva Maglić, opkoljen i pozvan da se preda, pokušao je aktivirati ručnu bombu. Potom je, policijskim rječnikom kazano, neutralisan, odnosno pripadnici MUP-a RS-a su ga ubili.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, Srđan Vukanović, potvrdio je za portal "Avaza" da se u mjestu Zavait, blizu granice sa Crnom Gorom, desilo ubistvo djeteta i da je u pitanju desetogodišnji dječak rođen 2012. godine.

Likvidiran Borivoje Tešović

Prema još nepotvrđenim informacijama, radi se o psihički oboljeloj osobi koja je ranije liječena zbog zdravstvenih problema.

Policijska uprava Foča oglasila se nakon što su njihovi pripadnici pronašli i likvidrali muškarca koji se sumnjiči za teško ubistvo dječaka koje je izvršeno u mjestu Zavait, jučer oko 17.15 sati.

U saopćenju navode kako su B.T. koji se sumnjiči za ubistvo, pronašli u mjestu Čelebići kod Foče.

- Isti je pružio aktivan otpor pokušavajući da aktivira ručnu bombu prema pripadnicima Jedinica žandarmerije Foča koji su ga upotrebom vatrenog oružja lišili života - navodi se u saopćenju PU Foča.

B.T. je jučer pucao i usmrtio maloljetnu osobu 2012. godište koja se nalazila u putničkom motornom vozilu. Nakon ubistva je bio u bijegu, a organizovana je intenzivna potraga za njim. Sve policijske snage su bile raspoređene na ovom području kao i prema granici sa Crnom Gorom.

Detalji koji lede krv u žilama

Do zločina, koji je ostavio u nevjerici sve mještane Foče, došlo je, kako saznaje "Glas Srpske", kada je Borivoje Tešović (54) jučer pokušao zaustaviti jedan automobil, ali se vozač iz straha nije zaustavio, nakon čega je on zapucao na vozilo i tom prilikom ubio njegovog devetogodišnjeg sina.

Šta je motiv i zbog čega se Tešović odlučio da krene pucati po ljudima, za sada nije poznato, ali mještani Foče pričaju da ovakav zločin ne pamte.

Kažu da se cijelog dana odvijala prava drama, koja je počela jučer oko 15:00 sati.

"Tešović je u mjestu Zavait izašao na lokalni put sa puškom i zaustavio jedno vozilo. Kada je vozač vidio da stoji na putu i da u ruci ima pušku, on je stao. Tešović je zatim ušao u vozilo i zaprijetio mu puškom i naredio da ga vozi do njegove kuće", priča izvor "Glasa Srpske".

Vozač ga je iz straha odvezao, a Tešović je iz kuće uzeo još jednu pušku i bombu i naredio toj osobi da ga vozi nazad. Vozač je nakon toga pobjegao od Tešovića i odmah je obavijesto policiju.

Veliki broj policajaca odmah je upućen na lice mjesta u potrazi za Tešovićem.

Ubijeno dijete se nalazilo u vozilu

"Nakon toga, on je opet na lokalnom putu pokušao zaustaviti drugo vozilo. Vozač je bio sa sinom u vozilu i kada je vidio naružanog čovjeka, prepao se i nije stao nego je pokušao pobjeći. Tešović je tada iz puške krenuo pucati prema vozilu. Tom prilikom nesretni dječak je pogođen i usmrćen", saznaje "Glas Srpske".

Osumnjičeni za ubistvo dječaka u Foči Borivoje Tešović nikada nije prijavljivan za krivična djela, ali postoje saznanja da je boravio u Psihijatrijskoj bolnici na Sokocu, rekao je portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

Vukanović je pojasnio da Tešović nikada nije prolazio kroz evidenciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, kao i da imaju saznanja da je ranije boravio u Psihijatrijskoj bolnici na Sokocu, ali da o tome još nemaju potvrdu.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.