15.11.2021. 19:19
1
Ispred ordinacije Bejtović-Rožajac okupili se građani, cvijeće, svijeće, igračke za malu Dženu
Ona je prije nekoliko dana operisana u ovoj klinici, a nakon komplikacije sa anestezijom u stanju kome je odvezena na KCUS gdje je nakon nekoliko dana izgubila bitku za život. Ispred ordinacije ostavljene su igračke, svijeće, cvijeće...

Tužilaštvo KS u ovom slučaju prikuplja svu dokumentaciju.

"Tužilaštvo KS u ovom trenutku može saopćiti da će nakon analize prikupljene medicinske dokumentacije, potom, nalaza obdukcije, potrebnih vještačenja, analize izjava više osoba te drugih radnji dokazivanja koje se poduzimaju, utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti vezano za liječenje i smrt djevojčice", saopćeno je danas iz Tužilaštva KS.


Također Kantonalna inspekcija nastavila je inspekcijski nadzor u tri privatne ordinacije.

"Inspekcijski nadzori u Specijalističkoj oftalmološkoj ordinaciji "Dr Halimić", "Privatnoj ordinaciji za anesteziju i terapiju bola Prim. dr Suad Rožajac" i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović", pokrenuti zahtjevom Ministarstva zdravstva KS, a u cilju kontrole prostora, opreme, kadra i evidencija, nisu završni u petak, te su nastavljeni i danas, a po potrebi će biti i narednih dana", saopćeno je iz KUIP-a.


(Patria/  Amer Mujezinović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.