15.11.2021. 20:35
0
Šepić o Izbornom zakonu: NB ostaje uz potpisano, ne pristajemo na ucjene
Iako je osam predsjednika stranaka (SDP BiH, SBB, Naša stranka, NIP, SD, DF, PDA, NB) koje su parlamentarne u PS BiH potpisalo zaključke u vezi aktuelne političke situacije i izmjena Izbornog zakona BiH, samo nekoliko dana kasnije neki od potpisnika dali su malo drugačije izjave od onoga što je potpisano.

Elmedin Konaković, predsjednik NIP-a danas je kazao kako bi pristao i na rješenje za Predsjedništvo BiH bez domova naroda.

Na ovakve izjave reagirao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka koji je jedan od potpisnika zajedničkih zaključaka. 

„Nezavisni blok kao odgovorna stranka ostaje iza svojih riječi i onoga što smo potpisali. Nikakva parcijalne i površne opcije koje idu da zadovolje etno-nacionalni apetit Dragana Čovića ne dolaze u obzir. Oni koji to ne znaju i ne razumiju, neka se samo malo vrate u prošlost i sjete Bakira Izetbegovića i u to vrijeme svih njegovih zastupnika u Parlamentu BiH koji su izglasali Vijeće ministara BiH bez Vlade Federacije, pa i iz toga primjera mogu vidjeti da je to srljanje iz greške u grešku. Jako štetno po državu bi to bilo.


Nećemo pristati ni na kakve političke ucjene niti vjerujemo da je povlačenje pred ucjenama - odgovorna politika. Domovi naroda se moraju i mogu riješiti jedino u paketu sa Predsjedništvom BiH i tako i da Ostali imaju svoja prava, a to uostalom traže i međunarodne i domaće presude. NB će i na ovim pitanjima ostati dosljedan”, kazao je Šepić za Patriju.


(Patria/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.